TURNAUSINFO: LARUNPYORA.COM CUP 14.5.2016

Larunpyörä Cup

TURNAUSPAIKKA

PPJ 07 LARUNPYORA.COM CUP 2016 pelataan Lauttasaaren liikuntapuistossa eli Pyrkällä lauantaina 14.5.2016. Kentän välittömässä läheisyydessä on ilmainen pysäköintialue.

Lauttasaaren liikuntapuiston osoite: Lahnalahdentie 4, 00200 Helsinki

Turnauksen ajan käytössänne on PPJ 07 Laru -joukkueen ylläpitämä monipuolinen kahvio, jossa on myytävänä kahvia ja virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Kahviossa maksuvälineenä käy käteinen sekä pankki-/luottokortti. Kentän yhteydessä olevassa huoltorakennuksessa on pukuhuone ja WC.

TURNAUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN & PALKINTOJENJAKO

Jokaista joukkuetta pyydetään ilmoittautumaan ja toimittamaan pelaajaluettelon turnaustoimistoon (kahvion yhteydessä) viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen ottelunsa alkua. 

Jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaaja tsempparipalkinnolla, jonka saajan joukkueet ilmoittavat heti viimeisen pelin päätyttyä turnaustoimistoon. Lisäksi pelinohjaajat jakavat jokaisessa ottelussa kummankin joukkueen pelaajalle vihreän FairPlay-kortin ennen pelinjälkeistä kättelyä. 

Kunkin joukkueen viimeisen ottelun jälkeen tapahtuu palkintojenjako (mitalit ja tsempparipalkinnot) turnaustoimiston välittömässä läheisyydessä turnausjärjestäjien toimesta.

image

OTTELUOHJELMA & AIKATAULU

KILPA-lohkon pelit pelataan klo 9:30-13:30 ja ELITE-lohkon pelit klo 13:45-17:45 välisenä aikana. Jokainen joukkue pelaa turnauksessa kolme alkusarjan ottelua sekä yhden jatko-ottelun. Turnauksen otteluohjelmat ja pelattujen pelien tulokset löytyvät pelien jälkeen kahvion viereiseltä seinältä sekä alla olevasta linkistä. Joukkueiden neljäs ottelu määräytyy alkulohkon pelien mukaan.

TURNAUKSEN OTTELUOHJELMAT & TULOSPALVELU – LINKKI

HUOM! Tarkastakaa joukkueenne peliajat mahdollisten viime hetken muutosten varalta!

LOHKOJAOT

KILPA (8v8; pelit klo 9:30-13:30):

LOHKO A
PPJ Laru Oranssi
KyIF Sininen
EPS Lohikäärmeet
FC Kasiysi

LOHKO B
TiPS
HooGee Raketit Musta
TPS Valkoinen
LePa 2

ELITE (8v8; pelit klo 13:45-17:45):

LOHKO A
PPJ Laru Sininen
FCFJ
VJS
KyIF

LOHKO B
LePa 1
EPS Taitokoulu
KäPa United
GrIFK Sverige

PELIJÄRJESTELYT

Turnauksen molemmissa sarjoissa pelimuoto on  8v8 ja pelit pelataan kahdella rinnakkaisella kentällä (Kenttä 1 & 2) samanaikaisesti (kenttäkoko 55 × 40 m). Kenttä 1 on lähempänä huoltorakennusta ja turnaustoimistoa/buffaa. Peliaika on molemmissa sarjoissa 1×25 minuuttia. 

Ottelut alkavat täsmällisesti otteluohjelman aikataulun mukaisesti samanaikaisesti molemmilla kentillä. Joukkueiden tulee siirtyä vaihtoalueen läheisyyteen hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Viirien vaihto suoritetaan juuri ennen pelin alkua. Jokaisella joukkueella on oltava pelipallo, joista pelinohjaaja valitsee. Pelinohjaajat huolehtivat peliajasta ja loppuvihellyksestä, jonka jälkeen pelaajat kokoontuvat ripeästi kättelyyn. Turnauksen aikataulun pitäminen on jokaisen joukkueen vastuulla!

Tekniset lämmittelyalueet sijaitsevat Pyrkän kentän molemmissa päädyissä. Seuraavaksi pelivuorossa oleville joukkueille pyydetään jättämään tilaa alkulämmittelylle. Turnauksessa kunnioitetaan valmentajien työrauhaa ja siksi vanhempia ja muita katsojia pyydetään sijoittumaan eri puolelle kenttää kuin valmennus ja vaihtopelaajat.

 Pyrkkä 8v8 ilmakuva

 

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia jalkapallosääntöjä sekä vuoden 2016 Kaikki Pelaa –sääntöjä tietyin alla kuvatuin muutoksin.

Kotijoukkue

Otteluohjelmaan ensimmäiseksi merkitty joukkue on aina kotijoukkue. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vierasjoukkue on velvollinen vaihtamaan peliasua. Vaihtoehtoinen peliasu voi olla harjoitusliivit tai muu yhtenäinen paita. Pelinohjaaja päättää, milloin vierasjoukkueen on vaihdettava pelipaitaa. Kotijoukkue valitsee kenttäpäädyn ja vierasjoukkue suorittaa pelin avauksen.

Edustuskelpoisuus

Turnauksessa ovat edustuskelpoisia 2007 tai myöhemmin syntyneet pelaajat. Yli-ikäisiin pelaajiin sovelletaan Suomen Palloliiton määräyksiä, eli edustuskelpoisia ovat yli-ikäiset pelaajat, joilla on piirinsä myöntämä, voimassa oleva lupa pelata nuorempien sarjassa. Jokainen pelaaja saa edustaa vain yhtä seuran peliryhmää turnauksen aikana.

Vaihdot

Vaihdot suoritetaan lentävästi vaihtoalueen läheisyydestä. Edestakaiset vaihdot ovat sallittuja.

Maalipotku ja maalivahdin toiminta

Maalipotkutilanteessa maalivahti saa avata pelin joko heittämällä tai potkaisemalla maasta mistä tahansa rangaistusalueelta. Maalipotkun tai -heiton jälkeen pallo on pelissä vasta ylitettyään rangaistusalueen rajan. Maalipotkusta tai -heitosta tehtyä maalia ei hyväksytä ja peliä jatketaan vastustajan maalipotkulla tai -heitolla. 

Jos maalivahti ottaa pallon käteensä rangaistusalueen ulkopuolella, on seurauksena kyseisestä kohdasta epäsuora vapaapotku. Maalivahdin avatessa peliä oman joukkueen puolustaja ei saa koskea palloon rangaistusalueen sisällä. 

Paitsio 

Molemmissa sarjoissa on käytössä maalialueen paitsiosääntö. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta.

Varoitukset ja kentältäpoistot

Turnauksessa käytetään ainoastaan vihreää korttia. Pelinohjaaja voi kuitenkin tarvittaessa huomauttaa pelaajaa tai ohjata vaihtoon pelaajan, joka osoittaa epäurheilijamaista käytöstä tai pelaa jatkuvaa kohtuuttoman kovaa peliä. Kentältä poistetun pelaajan tilalle tulee vaihtopelaaja. Valmentajan tulee huolehtia pelaajiensa käytöksestä sekä sääntöjen mukaisesta pelistä.

ENSIAPU & TURVALLISUUS

Jokainen joukkue vastaa omien pelaajiensa ensiavusta. Kaikilla pelaajilla tulee olla voimassaoleva Suomen Palloliiton Pelipassi tai Palloliiton määräysten mukainen muu vakuutus. 

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut turnauksen osallistujia eikä se vastaa näille tapahtuneista vahingoista. 

Tervetuloa mukaan ja nähdään Pyrkällä!

Teemu Rinttilä

Turnausvastaava, PPJ 07 Laru
teemu.rinttila (at) gmail.com
p. 050-5849692