Turnausraportti isän silmin.

Spring Cup 2016 07 Elite, Tallinna. Vettä, räntää, lunta, iloa, naurua ja vähän kipua.

Siniset kävivät toistamiseen Tallinnassa Harju JK:n isännöimässä SpringCup- kutsuturnauksessa. Edellisellä kerralla sijoitus oli viides. Tänä vuonna pelitapa oli vaihtunut 5v5 peleistä 7v7 peleihin. Mukana turnauksessa oli useita kovatasoisia joukkueita Suomesta, Virosta, Valko-Venäjältä ja Latviasta. Suomesta mukana oli PPJ:n lisäksi KäPan, Hongan, HJK:n Akatemia-/Edustusjoukkueet.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui jo tutuksi tullut KäPa United 07. Kentän tapahtumien perusteella peli olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa mutta Sinisten viimeistely onnistui tällä kertaa paremmin pelin päättyessä PPJ:lle 3-0. Toinen peli pelattiin paikallista MRJK:ta vastaan. Pelissä Siniset löysivät hyvän pelivireen ja onnistuivat maalinteossa peräti seitsemän kertaa, vastustajan saadessa tehtyä vain yhden. Ensimmäisen päivän viimeisessä pelissä vastaan tuli toinen Harju JK:n joukkueista. Poikien hyvä yhteispeli ja iloinen ote siivittivät Siniset 4-2 voittoon. Viimeisessä pelissä alkoi näkyä selkeästi turnauksessa käytettävä pitkä peliaika ja kentän suhteellisen suuri koko. Onneksi luvassa oli lämmintä ruokaa ja lepoa, joten yöpuulle oli kiva mennä lohkovoittajana.

Toinen pelipäivä käynnistyi puolivälieräottelulla Riikasta tulevaa FS Mettaa vastaan. Sinisten liike oli elpynyt edellisen päivän koitoksista ja pallo liikkui jälleen sujuvasti. Tästä pelistä pojat jatkoivat välieriin 4-1 voitolla. Välierässä vastaan tuli Harju JK Red josta muistot edelliseltä vuodelta toivat mieleen erittäin hyvin joukkueena pelaavan porukan. Näin tälläkin kertaa. Turnauksen ainoa hävitty puoliaika tuli tämän pelin alkuun. Harju JK pyöritti hartialukossa vastustajan peliä katsovan joukkueemme tylysti 4-0 tilanteeseen. Muutaman minuutin puoliajalla valmentajat muistuttivat poikia onnistuneesti käynnissä olevasta pelistä. Toiseen jaksoon palattiin jälleen aktiivisena ja lopulta peli päättyi Harjulle ansaitusti 6-2. Peli oli hyvä osoitus siitä että asenne ja hereillä oleminen on iso osa peliä. Kuten myös se että lukko saatiin purettua huutamatta lyhyellä tauolla ja pojat palasivat pelaamaan pilke silmässä turnauksen pronssiotteluun.

Pronssipelissä vastaan tuli valkovenäläinen FC Minsk. Suhteellisen pienikokoinen mutta erittäin nopeista pelaajista koostuva joukkue pelasi terävästi ja kaikki tilanteet todella kovaa loppuun asti. Kovasta yrityksestä huolimatta, ei FC Minsk ei päässyt Sinisten ihon alle ja meidän pojat kuittasivat pronssiottelusta ansaitun pokaalin kotiin selkeällä 5-1 voitolla.

Kovatasoinen turnaus jossa pelattiin totuttua pidempiä pelejä (2x20min) ja jossa pelien tauot olivat pitkiä, asettivat haasteen valmennukselle. Kuinka pidetään keskittyminen yllä ja kuinka varmistetaan voimien riittäminen jokaiseen peliin? Peleihin valmistautuminen onnistui hyvin mutta ehkä pieniä haasteita aiheutti se, että viime hetken sairastumisen takia joukkue pelasi ainoastaan yhdellä vaihtopelaajalla. Onneksi joukkueen pelaajat pystyvät pelaamaan peliä useilla eri pelipaikoilla ja esimerkiksi maalivahtia vaihdettiin viidessä pelissä puoliajalla. Turnauksen aikana maalissa pelasi kolme poikaa ja maalinteossakin onnistui moni.

Kotiin tullessa tämä piskuinen ja hersyvän hyväntuulinen kaupunginosajoukkue kantoi ylpeydellä pronssinväristä pyttyä, joka ennakkoasetelman mukaan olisi kuulunut ehkä mennä jollekin ”oikealle” jalkapallojoukkueelle. Pyrkän poikien peli-iloon on helppo muiden kompastua.

Turnaus päättyi suomalaisten osalta muutenkin loistavasti koska kolmen joukossa oli kaksi suomalaista Sinistä joukkuetta. HJK Sininen otti hienon turnausvoiton finaalissa Harju JK Red -joukkuetta vastaan. Onnea Klubin Sinisille!

Tänään alkaa Piirisarja, toivottavasti nappikset ehtii kuivua.
Forza PPJ!!! Forza PPJL07!!!

Kuvat: Merike Kens