TERVETULOA PPJ 07 LARU –JOUKKUEEN JÄRJESTÄMÄÄN WINTER CUP 2016 –KUTSUTURNAUKSEEN!

IMG_0839

TURNAUSPAIKKA

PPJ 07 WINTER CUP pelataan Hernesaaren kuplahallissa (Hernematalankatu 1, 00150 Helsinki) keskiviikkona 6.1.2016. Hallin välittömässä läheisyydessä on reilun kokoinen ilmainen pysäköintialue. Kulku sisälle halliin tapahtuu pysäköintialueen puoleisesta pyöröovesta. 

Hallissa on turnauksen ajan monipuolinen kahvio, jossa on myytävänä kahvia ja virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Kahviossa maksuvälineenä käy käteinen sekä pankki-/luottokortti. Hallin ulkopuolella on erillinen WC-tila.

TURNAUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN & PALKINTOJENJAKO

Jokaista joukkuetta pyydetään ilmoittautumaan turnaustoimistoon (kahvion yhteydessä) viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen ottelunsa alkua. 

Jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaaja tsempparipalkinnolla, jonka saajan joukkueet ilmoittavat heti viimeisen pelin päätyttyä turnaustoimistoon. Lisäksi pelinohjaajat jakavat jokaisessa ottelussa kummankin joukkueen pelaajalle vihreän FairPlay-kortin ennen pelinjälkeistä kättelyä. 

Kunkin joukkueen viimeisen ottelun jälkeen tapahtuu palkintojenjako (mitalit ja tsempparipalkinnot) turnaustoimiston välittömässä läheisyydessä turnausjärjestäjien toimesta.

OTTELUOHJELMA JA AIKATAULU

KILPA-lohkon pelit pelataan klo 9:30-12:45 ja ELITE-lohkon pelit klo 13:00-19:45 välisenä aikana. Jokainen joukkue pelaa turnauksessa kolme alkusarjan ottelua sekä yhden jatko-ottelun. Turnauksen otteluohjelmat ja pelattujen pelien tulokset löytyvät pelien jälkeen kahvion viereiseltä seinältä sekä alla olevasta linkistä. Joukkueiden neljäs ottelu määräytyy alkulohkon pelien mukaan.

TURNAUKSEN OTTELUOHJELMAT & TULOSPALVELU – LINKKI

HUOM! Tarkastakaa joukkueenne peliajat mahdollisten viime hetken muutosten varalta!

LOHKOJAOT

KILPA (5v5; pelit klo 9:30-12:45):

LOHKO A
PPJ Laru Oranssi
TuNL Sininen
EPS Lohikäärmeet
LePa 2

LOHKO B
TPS Valkoinen
PPJ Eira/Ruohis YJ
FC Honka Akatemia 2
FC Kasiysi Valkoinen

ELITE (8v8; pelit klo 13:00-19:45):

LOHKO A
PPJ Laru Sininen
TuNL
Ilves Tampere
LePa 1

LOHKO B
TPS
FC Kasiysi Sininen
FC Honka Akatemia 1
GrIFK Sverige

PELIJÄRJESTELYT

Turnauksen KILPA-sarjassa pelimuoto on 5v5 ja ELITE-sarjassa 8v8. Peliaika on molemmissa sarjoissa 1×20 minuuttia. Kilpasarjan pelit pelataan kahdella rinnakkaisella kentällä (Kenttä 1 & 2) samanaikaisesti (kenttäkoko 43 × 29 m). Kenttä 1 on lähempänä hallin sisäänkäyntiä. ELITE-sarja pelataan yhdellä koko hallin kokoisella kentällä (kenttäkoko 60 × 43 m). 

Ottelut alkavat täsmällisesti otteluohjelman aikataulun mukaisesti. Joukkueiden tulee siirtyä vaihtoalueen läheisyyteen hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Viirien vaihto suoritetaan juuri ennen pelin alkua. Pelinohjaajat huolehtivat peliajasta ja loppuvihellyksestä, jonka jälkeen pelaajat kokoontuvat ripeästi kättelyyn. Turnauksen aikataulun pitäminen on jokaisen joukkueen vastuulla!

On huomioitavaa, että kuplan sisällä on todella vähän tilaa kentän ulkopuolella, joten seuraavaksi pelivuorossa oleville joukkueille pyydetään jättämään tilaa alkulämmittelylle. Turnauksessa kunnioitetaan valmentajien työrauhaa ja siksi vanhempia ja muita katsojia pyydetään sijoittumaan eri puolelle kenttää kuin valmennus ja vaihtopelaajat.

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevia jalkapallosääntöjä sekä vuoden 2016 Kaikki Pelaa –sääntöjä tietyin alla kuvatuin muutoksin.

Kotijoukkue

Otteluohjelmaan ensimmäiseksi merkitty joukkue on aina kotijoukkue. Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, vierasjoukkue on velvollinen vaihtamaan peliasua. Vaihtoehtoinen peliasu voi olla harjoitusliivit tai muu yhtenäinen paita. Pelinohjaaja päättää, milloin vierasjoukkueen on vaihdettava pelipaitaa. Kotijoukkue valitsee kenttäpäädyn ja vierasjoukkue suorittaa pelin avauksen.

Edustuskelpoisuus

Turnauksessa ovat edustuskelpoisia 2007 tai myöhemmin syntyneet pelaajat. Yli-ikäisiin pelaajiin sovelletaan Suomen Palloliiton määräyksiä, eli edustuskelpoisia ovat yli-ikäiset pelaajat, joilla on piirinsä myöntämä, voimassa oleva lupa pelata nuorempien sarjassa. Jokainen pelaaja saa edustaa vain yhtä seuran peliryhmää turnauksen aikana.

Vaihdot

Vaihdot suoritetaan lentävästi vaihtoalueen läheisyydestä. Edestakaiset vaihdot ovat sallittuja.

HUOM! Turnauksessa ei ole vetäytymissääntöä. 

Maalipotku ja maalivahdin toiminta

Maalipotkutilanteessa maalivahti saa avata pelin joko heittämällä tai potkaisemalla maasta mistä tahansa rangaistusalueelta. Maalipotkun tai -heiton jälkeen pallo on pelissä vasta ylitettyään rangaistusalueen rajan. Maalipotkusta tai -heitosta tehtyä maalia ei hyväksytä ja peliä jatketaan vastustajan maalipotkulla tai -heitolla. 

Maalivahti EI SAA avata käsistä potkaisemalla yli puolen kentän. Jos maalivahti ottaa pallon käteensä rangaistusalueen ulkopuolella, on seurauksena kyseisestä kohdasta epäsuora vapaapotku. Maalivahdin avatessa peliä oman joukkueen puolustaja ei saa koskea palloon rangaistusalueen sisällä. 

Paitsio (vain ELITE-sarja)

ELITE-sarjassa on käytössä maalialueen paitsiosääntö. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta.

Varoitukset ja kentältäpoistot

Turnauksessa käytetään ainoastaan vihreää korttia. Pelinohjaaja voi kuitenkin tarvittaessa huomauttaa pelaajaa tai ohjata vaihtoon pelaajan, joka osoittaa epäurheilijamaista käytöstä tai pelaa jatkuvaa kohtuuttoman kovaa peliä. Kentältä poistetun pelaajan tilalle tulee vaihtopelaaja. Valmentajan tulee huolehtia pelaajiensa käytöksestä sekä sääntöjen mukaisesta pelistä.

Muuri

Muurin etäisyys tulee olla vähintään 5.5 metriä vapaapotkusta. Etäisyys koskee myös keskialoitusta, maalipotkua ja kulmapotkua.

Lisäpelaaja

Viiden maalin tappioasemassa oleva joukkue voi halutessaan ottaa yhden lisäpelaajan. Kun ero kaventuu kahteen maaliin, tappiolla oleva menettää edun. Esim. 5-0 tilanteessa saa tappiolla oleva joukkue ottaa viidennen kenttäpelaajan ja etu menetetään esim. 5-3 tilanteessa.

ENSIAPU JA TURVALLISUUS

Jokainen joukkue vastaa omien pelaajiensa ensiavusta. Kaikilla pelaajilla tulee olla voimassaoleva Suomen Palloliiton Pelipassi tai Palloliiton määräysten mukainen muu vakuutus. 

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut turnauksen osallistujia eikä se vastaa näille tapahtuneista vahingoista. 

Koska kuplahallin pyöröovessa leikkiminen houkuttaa ainakin osaa nuorista pelaajista, ilmoitamme etukäteen että tämä on kielletty vahinkojen välttämiseksi.

Tervetuloa mukaan ja nähdään loppiaisena!

Teemu Rinttilä

Turnausvastaava, PPJ 07 Laru
teemu.rinttila (at) gmail.com
p. 050-5849692