Ilmoittautumisohjeet turnauksiin

KOSKEE VAIN TREENIRYHMÄ 2:sta!

ILMOITTAUTUMISOHJEET TR2-PELITAPAHTUMIIN JA PELAAJAPOOLIMALLI (lue huolella)

Uuden pelaajapoolimallin johdosta ilmoittautumiskäytännöt Sinisten ja Oranssien peleihin muuttuvat. Uudessa mallissa Oranssiin tai Siniseen peliryhmään ei oletuksena kuuluu yhtään pelaajaa, vaan valmennus päättää osallistuvat pelaajat omien kriteereidensä mukaisesti jokaiseen pelitapahtumaan erikseen. Oheisilla ohjeilla lähdetään liikkeelle ja niitä korjataan tarvittaessa toiminnan sitä vaatiessa.

Mikä on pelaajapooli?

Pelaajapoolin tarkoituksena on tuoda valmentajalle enemmän liikkumavaraa peliryhmien muodostamiseen sekä peleissä että harjoituksissa ja lisätä joukkueen yhtenäisyyttä harjoitteluryhmän sisällä. Pelaajapooliin siirryttäessä tulemme todennäköisesti pelaamaan hieman vähemmän pelejä, mutta samalla pelaamaan enemmän ja aikaisempaa laajemmalla pelaajamäärällä ”kovia/elite” -tasoisia pelitapahtumia. Tavoite on myös lisätä suunnitelmallisuutta, jotta varmistetaan oikea määrä oikeita pelaajia jokaista pelitapahtumaa kohden. Siirtyminen pelaajapooliin ei tarkoita sitä, että ilmoittaudumme tapahtumiin kahdella tasavahvalla joukkueella tai että jokainen pelaaja tulee pelaamaan sekä Oranssien tai Sinisten pelejä.

Pelaajapoolimallissa valmennus tekee yksiselitteisesti päätökset peliryhmistä ja nimeää kokoonpanot pelitapahtumiin.

Pelaajapooliin siirtyminen työllistää valmentajia entistä enemmän, koska jokaiseen tapahtumaan harkitaan kokoonpano erikseen. Valmentajan työn helpottamiseksi on siksi tärkeää hoitaa ilmoittautumiseen liittyvät rutiinit erityisen särmästi.

Illmoittautumisohjeistus:

1) Siniset ja Oranssit samassa turnauksessa/pelitapahtumassa

Jos Oranssit ja Siniset pelaavat SAMASSA turnauksessa/pelitapahtumassa, ilmoittautuminen IN/OUT mahdollisimman pian kaikilta (tässä ei muutosta aiempaan käytäntöön). Esimerkkinä oma PPJ WINTER CUP -turnaus tammikuun alussa, jossa mukana molemmat peliryhmät. Valmennus päättää peliryhmien pelaajat 5 PÄIVÄÄ ennen tapahtumaa.

2) Sarjapelit/talviliiga/yksittäiset harjoituspelit/miniliiga (jos vain yksi peliryhmä)

Kun tapahtuma lisätään Nimenhuutoon pelaajien pitää ilmoittaa nopeasti OUT merkinnällä, jos hänellä EI ole mahdollista osallistua tapahtumaan. HUOM! Älä merkitse pelaajaa IN lainkaan, sillä valmennus tekee sen päättäessään osallistuvan kokoonpanon + varalla olevat pelaajat 5 PÄIVÄÄ ennen tapahtumaa. Turnaukseen valittavien pelaajien on mahdollisuuksien mukaan pystyttävä osallistumaan kaikkiin edeltäviin valmistavien treeneihin tai pelitapahtumiin ennen turnausta.

3) Kotimaan turnaukset joissa mukana vain YKSI peliryhmä

Kun tapahtuma lisätään Nimenhuutoon pelaajien pitää ilmoittaa nopeasti OUT merkinnällä, jos hänellä EI ole mahdollista osallistua tapahtumaan. HUOM! Älä merkitse pelaajaa IN lainkaan, sillä valmennus tekee sen päättäessään osallistuvan kokoonpanon + varalla olevat pelaajat 2 VIIKKOA ennen tapahtumaa. Turnaukseen valittavien pelaajien on mahdollisuuksien mukaan pystyttävä osallistumaan kaikkiin edeltäviin valmistavien treeneihin tai pelitapahtumiin ennen turnausta.

4) Erityisiä matkajärjestelyitä vaativat turnaukset (esim. ulkomaan turnaukset; vain yksi peliryhmä)

Sama kuin yllä. Poikkeuksena, että turnaukseen lähtevä kokoonpano ilmoitetaan noin KUUKAUSI ennen turnauksen alkua.

T. Marko